Roślinne środy w Bugsy – menu na 2 marca

rok temu

Już w najbliższą środę! Zielone dania przy­go­tuje Agnieszka Węgrzynowska znana biel­szczanom z księ­garni dla dzieci Elf, matka trzech córek, pasjonatka kuchni, ani­ma­torka wspól­nego gotowa­nia „Qurnik kulturalno-​kulinarny”

Opier­a­jąc się na przepisach włas­nych oraz znanych mis­trzów kuli­narnych zapro­ponuje menu roślinne pełné aro­matów, kolorów i ory­gi­nal­nych smaków. Spróbuje przekonać nas do ory­gi­nal­nych przypraw wyko­rzys­tu­jąc pop­u­larne warzywa i owoce.

Menu na 2 marca:

Bufet sałatkowy

  • Mieszanka sałat z kozim serem i piec­zoną czer­wona cebulą
  • Bakłażany fasze­rowane migdałami
  • Buraki z jeżynami
  • Piec­zony kalafior z granatem

Zupa

  • Krem z buraka na mleku kokosowym
  • Zupa z czer­wonej soczewicy

Danie główne

  • Musaka w wer­sji wegańskiej
  • Tahine z ciecierzycy
  • Tarta z burakami i orzechami na spodzie jaglanym

Deser

  • Dak­tyle nadziewane mascarpone
  • Brownie z chili i gruszką

Napoje

  • Zielone kok­ta­jle
  • Mango lassi

Wszys­tkie dania można zjeść na miejscu lub oczy­wiś­cie zabrać na wynos w włas­nym pudełku na lunch.

Zapraszamy serdecznie!

Nasze stałe menu